Samstag, 6. September 2014


Kabak tatlisi
Malzemeler:

1 kilo Balkabak
1 bardak seker
üzeri icin cekilmis ceviz
tahin

Hazirlanisi:

Kabagi soyup,cekirdeklerini siyirip istediginiz büyüklükte kesiyorsunuz.Suyun altinda güzelcene yikiyorsunuz ve tencerenin icine koyup üzerine sekeri gezdiriyorsunuz.Ben bir bardak sekeri bile kullanmadim.Siz damak tadiniza göre daha fazla koyabilirsiniz tabiki.Ben kabak tatlisini hafif seviyorum fazla tatli olmicak yani... 
Tencerenin icinde yaklasik 3 saat bekletilir,kendi suyunu birakana kadar.Aksamdan yaparsaniz okadar fazla beklemenize gerekmez.

Suyunu biraktiktan sonra ocaga alin ve su eklemeden kendi suyunda yaklasik 20-30 dakika yumusayana kadar pisirin.
Kabaklar yumusadiktan sonra bir kabin icine koyun ve sogumasini bekleyin.
Soguduktan sonra bir servis tabagina alip üzerine cevizi serpin ve tahini gezdirin.
Afiyet olsun...

Keine Kommentare :

Kommentar veröffentlichen