Sonntag, 7. September 2014


Yaglama
(Kayseri yöresine ait)

Malzemeler:

Hamuru icin
4 bardak un
yarim paket yas maya
tuz 
su

Harci icin
400 gr. Kiyma
2 domates
1 sogan
1 sivri biber
1 kasik salca
tuz,karabiber
siviyag

Üzeri icin
Sarimsakli yogurt

Hazirlanisi:

Bir kabin icinde unu tuzu dökün. Mayayi ilik suda eritin ve una ilave edin. Yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun. Mayalanmaya birakin 20-30 dakika.
Mayalandiktan sonra kücük bezelere ayirin,ve oklava yardimiyla ince bir sekilde acilir.
Harcin Hazirlanisi
Ilk basta sogani ve biber küp küp kestim.
Bir tencerenin icinde yagi kizdirip sogani ve biberi ekledim.Biraz kizardiktan sonra domateslerin kabugunu soyup onlarida küp küp kesip icine koydum. 
Eriyene kadar bekledim ve kiymayi katip kavurdum.Kavurduktan sonra salca,su,tuz ve karabiberi ekledim ve kisik ateste kaynamaya biraktim.

Simdi actiginiz bazlamalari bir teflon tavada pisirin. (Benim maalesef sacim olmadigindan tavada yaptim,sacin üzerinde tabiki dahada güzel oluyordur)
Pisen bazlamalarin arasina hazirlanan harci bi kasik yardimiyla kat kat sürüyorsunuz.

Üst üste,ve her arasina harcdan koydugunuz icin fazla doldurmayin.
Bu uygulamayi kiyma bitene kadar yapin.Elinizi biraz cabuk tutun sogudu zaman tadi kalmiyor cünkü.
Bicak yardimiyla ücgen sekilde kesip servis tabaginiza koyun.Sarimsakli yogurtu üzerine gezdirin ve
istege göre yanina bide sogan ve coban salata esliginde afiyetle yiyin...





















Afiyet olsun...

Samstag, 6. September 2014


Kabak tatlisi
Malzemeler:

1 kilo Balkabak
1 bardak seker
üzeri icin cekilmis ceviz
tahin

Hazirlanisi:

Kabagi soyup,cekirdeklerini siyirip istediginiz büyüklükte kesiyorsunuz.Suyun altinda güzelcene yikiyorsunuz ve tencerenin icine koyup üzerine sekeri gezdiriyorsunuz.Ben bir bardak sekeri bile kullanmadim.Siz damak tadiniza göre daha fazla koyabilirsiniz tabiki.Ben kabak tatlisini hafif seviyorum fazla tatli olmicak yani... 
Tencerenin icinde yaklasik 3 saat bekletilir,kendi suyunu birakana kadar.Aksamdan yaparsaniz okadar fazla beklemenize gerekmez.

Suyunu biraktiktan sonra ocaga alin ve su eklemeden kendi suyunda yaklasik 20-30 dakika yumusayana kadar pisirin.
Kabaklar yumusadiktan sonra bir kabin icine koyun ve sogumasini bekleyin.
Soguduktan sonra bir servis tabagina alip üzerine cevizi serpin ve tahini gezdirin.
Afiyet olsun...