Yaglama
(Kayseri yöresine ait)
Malzemeler:
Hamuru icin
4 bardak un
yarim paket yas maya
tuz
su
Harci icin
400 gr. Kiyma
2 domates
1 sogan
1 sivri biber
1 kasik salca
tuz,karabiber
siviyag
Üzeri icin
Sarimsakli yogurt
Hazirlanisi:
Bir kabin icinde unu tuzu dökün. Mayayi ilik suda eritin ve una ilave edin. Yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun. Mayalanmaya birakin 20-30 dakika.
Mayalandiktan sonra kücük bezelere ayirin,ve oklava yardimiyla ince bir sekilde acilir.
Harcin Hazirlanisi
Ilk basta sogani ve biber küp küp kestim.
Bir tencerenin icinde yagi kizdirip sogani ve biberi ekledim.Biraz kizardiktan sonra domateslerin kabugunu soyup onlarida küp küp kesip icine koydum.
Eriyene kadar bekledim ve kiymayi katip kavurdum.Kavurduktan sonra salca,su,tuz ve karabiberi ekledim ve kisik ateste kaynamaya biraktim.
Simdi actiginiz bazlamalari bir teflon tavada pisirin. (Benim maalesef sacim olmadigindan tavada yaptim,sacin üzerinde tabiki dahada güzel oluyordur)
Pisen bazlamalarin arasina hazirlanan harci bi kasik yardimiyla kat kat sürüyorsunuz.
Üst üste,ve her arasina harcdan koydugunuz icin fazla doldurmayin.
Bu uygulamayi kiyma bitene kadar yapin.Elinizi biraz cabuk tutun sogudu zaman tadi kalmiyor cünkü.
Bicak yardimiyla ücgen sekilde kesip servis tabaginiza koyun.Sarimsakli yogurtu üzerine gezdirin ve
istege göre yanina bide sogan ve coban salata esliginde afiyetle yiyin...
Afiyet olsun...
Pisen bazlamalarin arasina hazirlanan harci bi kasik yardimiyla kat kat sürüyorsunuz.
Üst üste,ve her arasina harcdan koydugunuz icin fazla doldurmayin.
Bu uygulamayi kiyma bitene kadar yapin.Elinizi biraz cabuk tutun sogudu zaman tadi kalmiyor cünkü.
Bicak yardimiyla ücgen sekilde kesip servis tabaginiza koyun.Sarimsakli yogurtu üzerine gezdirin ve
istege göre yanina bide sogan ve coban salata esliginde afiyetle yiyin...
Afiyet olsun...