Montag, 11. August 2014

Tahinli Katmer 

Malzemeler:

500 gr Un
Yarim paket yas maya
3 cay kasigi tuz
1 yemek kasigi seker (ben sekerli sevdigim icin seker koydum siz sade birakabilirsiniz,yani sirf tuz olabilir)
1 bardak su

Ici icin:

Tahin
Seker
Isitilmis tereyagi ( margarinde olabilir)

Katmeri pisirmek icin tava


Un,yas maya,tuz,seker ve suyu (büyük bardak kullandim) bir kabin icine koyup kulak meme kivamda bi hamur elde edin.
Bir parça hamuru alın. Oklava ile tabak büyüklüğünde açın.
Tahin ve şekeri bir kasede karıştırın. Tahinli karışımı açtığınız hamura sürün.Eritilmis tereyagi üzerine gezdirin...

Hamuru rulo haline getirin.

Oluşturduğunuz tahinli hamuru tavanızın büyüklüğüne uygun şekilde açın.
Bir tavaya az miktarda sıvı yağ koyun. Katmerin iki tarafını pişirin.


Afiyet olsun...

(Bu tarifin gizli kahramani Hamiyet Aktas..cok seviyorum seni ablam.)

Keine Kommentare :

Kommentar veröffentlichen