Tavuk incik haslama
Soupe de l´amour
6 adet incik
Ben bu corbaya bayiliyorum.Benim kücük pasam bundan muhakkak 2 tabak yer yani.Hem cok lezzetli hemde cooook saglikli...Biz bu corbaya ASK corbasi diyoruz.
Soupe de l´amour
Malzemeler:
6 adet incik
5-6 adet arpacik sogan
2 orta boy havuc
2 büyük patates ( ben kücük patates kullandim ve tüm biraktim)
limon
tuz
yeteri kadar su ( tavuk suyu )
üzeri icin maydonoz ve nane kullandim
Ben bu corbaya bayiliyorum.Benim kücük pasam bundan muhakkak 2 tabak yer yani.Hem cok lezzetli hemde cooook saglikli...Biz bu corbaya ASK corbasi diyoruz.
Yapilisi:
Tavuk incikleri aliyoruz tencereye koyup suyunu koyuyoruz. Ocagin altini yakip hasliyoruz.
Ben tavuk suyuna daha kereviz sogan ve sarimsak koyuyorum cok güzel bir tat veriyor. Sizede tavsiye ederim.
Incikler haslandiktan sonra suyunu bir kaba süzüyoruz ve inciklerin derisini soyuyoruz. Ben kemiklerin uclarini bide kesiyorum cok kaba durdugu icin.
Bir tencereye tereyagi koyuyoruz (kuyruk yagida kullanan var damak tadiniza göre nasil istiyorsaniz yapabilirsiniz).
Havuclari üc parcaya kesip, tencereye koyuyoruz (ben havuclara cok az miktarda sekerde katiyorum).
Kizardiktan sonra incikleri ve patatesleri koyup biraz daha yagda kizartip süzdügümüz tavuk suyunu katip haslamasini bekliyoruz.
Sona dogru arpacik soganlari katiyorum, cok cabuk eriyorlar cünkü!
Tuz,limon ve karabiber kendi isteginize göre koyabilirsiniz
Servis yaptiginizda Maydonoz ve naneyi üzerine serpebilirsiniz..
Afiyet olsun...
Keine Kommentare :
Kommentar veröffentlichen