Büzme Baklava
Malzemeler:
1 Paket Baklavalik yufka
250gr Tereyagi
2-3 Su bardagi cekilmis ceviz veya findik
Serbeti icin:
3 Su bardagi tozsekeri
2.5 Su bardagi su
yarim limon suyu
İlk olarak şerbetini hazırlayarak başlayalım. Şerbeti için, şeker ve suyu kaynatıp ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyip biraz daha kaynatalım. Ocaktan alıp baklava hazır oluncaya kadar soğumaya bıraktım.
Daha sonra tereyağını eritelim. Baklava yufkasının birini tezgaha serip üzerine eritmiş olduğumuz tereyağından bir miktar sürelim. İkinci yufkayı da serip onunda üzerine tereyağı gezdirip, ceviz serpelim ve oklavaya dolayalım.
Daha sonra sağ ve sol elimizle köşelerden tutarak ortaya doğru yufkaları büzdürelim. Oklavayı çıkarıp baklavayı yağlanmış tepsiye dizelim. Kalan yufkalara da aynı işlemleri yapalım. Üzerine kalan tereyağını gezdirip 180 derecede ısıtılmış fırında pişirelim.
Daha sonra sağ ve sol elimizle köşelerden tutarak ortaya doğru yufkaları büzdürelim. Oklavayı çıkarıp baklavayı yağlanmış tepsiye dizelim. Kalan yufkalara da aynı işlemleri yapalım. Üzerine kalan tereyağını gezdirip 180 derecede ısıtılmış fırında pişirelim.
Baklavayı fırından çıkardıktan 5-10 dakika sonra dilimleyip, üzerine tamamen soğumuş!!! olan şerbeti dökelim.Cok önemli serbeti soguk olmasi gerekiyor yoksa hamur olur!!!!
Afiyet olsun...
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen